Duurzaam ondernemen

Slager Molenaar wil alleen gezond en verantwoord vlees

duurzaam-ondernemen

Natuurlijke ingrediënten,

Geen kunstmatige toevoegingen en  uitsluitend vlees van runderen die een gezond leven hebben gehad. Slager Molenaar in Schoonrewoerd wil zijn klanten een puur gezond product voorschotelen.

Hij is er dag in, dag uit heel bewust mee bezig. “We gebruiken in ons vlees geen kunstmatige toevoegingen, geen kleurstoffen al zeker geen smaakstoffen zoals E621. Ook geen aroma’s, zoals Maggi. We weten allemaal dat heel slecht is voor de consument.”

Geen antibiotica

Het vlees van slager Molenaar komt van een boer, die zijn runderen zelf fokt. “Er komt absoluut geen antibiotica aan te pas. De koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij (in de winter) verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.”

Het voer voor de koeien wordt door de boer zelf gemengd. Molenaar: “Het voedsel van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maïsmeel en tarwe.”

Mooi rood vlees

Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. Molenaar: “De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft de consument terug in het product. Mooi gerijpt vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.”

Ook het varkensvlees is ingekocht bij een klein bedrijf, waar op gepaste wijze met respect wordt omgegaan met mens, vee en vlees. Het kippenvlees bij topslager Molenaar komt van de Meije kip. “Dit zijn robuuste kippen die beter en langer hebben geleefd. Zo is er een binnenuitloop waarin de kippen lekker kunnen scharrelen en de voeding bestaat voor maar liefst zeventig procent uit granen.

Het vlees heeft hierdoor een smaakvolle structuur en is mals en sappig. Voorzien van het garantiezegel van Bewust & Lekker, een productieketen die van begin tot eind streng wordt gecontroleerd, om de beste kwaliteit, een hoog dierwelzijn niveau en een goede smaak te garanderen.”

Zuinig met energie

Molenaar is ook in zijn winkel heel bewust bezig met het milieu. “Ik laat nooit onnodig licht branden, dek de toonbank af, zet apparatuur af na gebruik. Verder houdt ik de koelcellen dicht. Elke week wordt alles ontdooid. Ik zorg ervoor dat alles ijsvrij en schoon wordt gemaakt. De koeling en toonbank worden elk jaar nagekeken door een erkend bedrijf. Ik koop alleen nieuwe producten met een A-label. Verder gebruik ik LEDLAMPEN,  ook in de koelcel.”OP HET DAK STAAN ZONNEPANELEN

Molenaar let ook heel nadrukkelijk op z’n waterverbruik. Hij laat de kraan nooit onnodig lopen. “Belangrijk is dat je bij het schoonmaken eerst het grove vuil verwijdert. Dat scheelt enorm veel water per jaar. Bij reinigingsmiddelen gebruik ik zoveel mogelijk biozeep-middelen met enzymen.”

Wanneer klanten om een tasje vragen krijgen hun vleeswaren in onbedrukte tassen. “Ik zeg er altijd bij dat het niet goed is voor het milieu.”

Voor slager Molenaar is duurzaam ondernemen niet zomaar een vrijwillige keuze. “Voor ons geldt dat de schepping zoveel als mogelijk door door ons mensen in stand moet worden gehouden. Echt duurzaam bezig zijn is voor ons als mensen een opdracht van onze Schepper.”

Hollandse kwaliteit !

hollandsekwaliteitRundvlees is één van onze specialiteiten. Het rundvlees in onze slagerij wordt geleverd door Vleesvee Integratie Twente (VIT).
De VIT is met haar manier van werken betrokken bij alle schakels in de vleesveeketen en is daarmee in staat de kwaliteit en veiligheid optimaal te bewaken en de klant een constant product te leveren, voor een constante en correcte prijs.
VIT Passie voor mooi vee en vlees.
Waar het om gaat in ons vak? Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Wij en van Vleesvee Integratie Twente, kortweg VIT, delen die passie voor mooi vee en vlees met u als slager. Elke dag weer werken we samen aan een prachtig produkt. Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is.Topslager Molenaar in Vleesmagazine
Topslager Molenaar in Schoonrewoerd ziet supermarkt niet als bedreiging

Vleesmagazine
Klik hier om het hele artikel te lezen
Het weer in Schoonrewoerd
Weersverwachting
Schoonrewoerd
Handige links

Welcome , today is vrijdag, 22 maart, 2019