Persberichten

Upper page: Over ons - Lower pages: Vleesmagazine

Persbericht
duurzaam-ondernemen

Alleen gezond en goed vlees bij topslagerij MolenaarSCHOONREWOERD – Topslager Dick Molenaar in Schoonrewoerd wil uitsluitend gezond en verantwoord vlees. Hij gebruikt de beste, natuurlijke ingrediënten, is zuinig met energie verkoopt vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.Molenaar vindt dat boeren een eerlijke prijs moeten krijgen voor hun product. Bovendien hoeven zij dan niet te knoeien met voer, groeibevorderaars en antibiotica. Kleurstoffen, aroma’s en smaakstoffen zijn bij Molenaar uit den boze. Een goed stukje vlees ziet er in de ogen van een topslager ‘rustig’ uit. “Je kunt zien dat zo’n beest geen stress heeft gehad. En de smaak is ook nog eens veel beter.”Behalve de kwaliteit voor mens en dier ziet Molenaar duurzaam ondernemen als een taak: “Duurzaam bezig zijn is voor ons als mensen een opdracht van God de Schepper. Daar is niets commercieels aan,  ZELFS OP HET DAK STAAN ZONNEPANELEN want ik sta er voor honderd procent achter. Het is ons uitgangspunt.”

Het vlees van slager Molenaar komt van boeren die hun dieren zelf fokken. De runderen komen van een boer uit Twente. “Een prachtig stukje natuur, ik keek mijn ogen uit toen ik er was,” vertelt Dick Molenaar. “De boer mengt het voer zelf, zodat er geen fabrieksproducten aan te pas komen. De koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. In de winter verblijven de dieren in grote open stallen met veel frisse lucht. Ze hebben de ruimte. Soms lopen er ook gewoon kippen tussen de koeien in de stal.”

Het kippenvlees bij topslager Molenaar komt van de Meije kip, een robuuste kip die beter en langer heeft geleefd. De voeding bestaat voor zeventig procent uit granen en de kippen hebben lekker de ruimte om te scharrelen. Ook het varkensvlees is ingekocht bij een klein bedrijf, dat het  ‘PorkBest varken’ verkoopt, een varken dat met respect behandeld en in ruime stallen opgroeid zelfs als ze zichzelf willen terug trekken dat ook kunnen in hun eigen ruimte. Er worden strenge controles uitgevoerd op schoon slachten in verband met de E. Coli-bacterie.Slager Molenaar werkt bewust alleen met leveranciers die kleinschalig werken. “Dieren hebben bij die boeren een beter leven en er is een betere controle. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan ieder dier. Bovendien kennen we alle mensen, waardoor de lijnen korter zijn.”Veel producten worden door Molenaar zonder gluten, zeer  prettig voor mensen die en glutenvrij dieet volgen. Ook gaat de topslager uit Schoonrewoerd zuinig om met zout. “Worstsoorten en vleeswaren bereiden we met zo’n 17 procent minder zout.”Ook in de winkel zelf is Molenaar bewust bezig met het milieu. Dus: geen onnodig waterverbruik, licht { LED} uit als het kan en goed schoonmaken met biozeepmiddelen. Alles om de schepping in stand te houden.

Pers bericht:

Elke winkel is uniek ! Maar wat maakt een winkel nou de leukste winkel van de gemeente Leerdam.

Bij verkiezing van de leukste winkel kon er gestemd worden via  http://deleukstewinkelverkiezing.nl

Bij het stemmen kon men cijfers geven voor onder meer sfeer, klantvriendelijkheid, prijs kwaliteit verhouding en de persoonlijke service.

De winkel met de meeste stemmen en hoogste waarderingscijfer werden uitgeroepen tot  gemeente winnaars.
In de gemeente Leerdam was de hoogste score en de meeste stemmen voor slagerij Molenaar te Schoonrewoerd.
Voor elke uitgebrachte stem ging er een donatie KIKA.

Leukste-winkel-prijs

Pers bericht:

Ambachtelijk product wint prijs.

We hebben in 2009 en 2010   vele prijzen behaald voor de rookworst, kookworst, leverworst, grilworst, witlofschotel, zuurkoolschotel.
De oorkondes  hangen nog in de winkel , kom zelf maar eens proeven.

prijs2

Schoonrewoerd 03-11-2008
Tijdens de 24é Nationale Slagers Vakwedstrijden in Amsterdam heeft de zelfworstmakende ambachtelijke slager D. Molenaar een hoofd prijs gewonnen met verschillende van zijn eigen gemaakte producten. de gouden prijzen zijn in de wacht gesleept voor:
Gekookte worst, grilworst, rookworst, erwtensoep en zuurkoolschotel (alles zo vanuit de productie).

Ambachtelijke slagers uit het gehele land streden met elkaar om de titel. De jury, waarin naast deskundige uit het slagersvakonderwijs ook consumenten zitting hadden beoordeelden de rookworst, gekookte worst zuurkoolschotel en grilworst erwtensoep op een groot aantal criteria zoals smaak kleur samenstelling en vaktechniek en vorm.
De erwtensoep, zuurkoolschotel, gekookte worst, grilworst en gluten vrije rookworst kwamen daarbij als prijswinnaar uit de bus .De wedstrijden werden georganiseerd tijdens de nationale vakbeurs op 3 en 4 nov 2008 j.l. in Amsterdam.Ambachtelijke slager D. Molenaar uit Schoonrewoerd maakt al 36 jaar eigen worstsoorten en vleeswaren. Om deze unieke kwaliteit te maken gebruikt hij zijn eigen recept en methodes. Dat geeft een zelfgemaakt product een bijzondere ambachtelijke kwaliteit en smaak. Een ambachtelijke slager kan van de zelfgemaakte producten precies vertellen hoe en waarvan ze zijn gemaakt.
Omdat de slager werkt met natuurlijke producten is het mogelijk dat niet elke ham of worst precies de zelfde vorm heeft. Het maken van puur ambachtelijke producten is ten slotte handwerk. Voor verdere inlichtingen:Slager D. Molenaar tel 0345-641246 website www.topslagerdick.nl

Pers bericht:

Ambachtelijk produkt wint prijs.

oorkonde

Schoonrewoerd 12-11-2007
Tijdens de 23ste Nationale Slagers Vakwedstrijden in Amsterdam heeft de zelfworstmakende ambachtelijke slager D. Molenaar een hoofdprijs gewonnen met verschillende van zijn eigengemaakte producten de gouden en zilveren prijs is in de wacht gesleept met goud voor saucijzenbroodje, erwtensoep, witlofschotel en zilver voor leverworst, kookworst, rookworst, ossenworst en grilworst (alles zo vanuit de productie)
Ambachtelijke slagers uit het gehele land streden met elkaar om de titel.De jury, waarin naast deskundige uit het slagersvakonderwijs ook consumenten zitting hadden, beoordeelden de ossenworst, gekookte worst, witlofschotel, leverworst, grilworst erwtensoep en rookworst op een groot aantal criteria zoals smaak, kleur, samenstelling, vaktechniek en vorm. De erwtensoep witlofschotel en saucijzenbroodjes kwamen daarbij als prijswinnaar uit de bus.
De wedstrijden werden georganiseerd tijdens de nationale vakbeurs op 12 en 13 nov. 2007 jl. in Amsterdam.Ambachtelijke slager D. Molenaar uit Schoonrewoerd maakt al vele jaren zijn eigen vleeswaren.
Om deze unieke kwaliteit te maken gebruikt hij zijn eigen recept en methodes.
Dat geeft een zelfgemaakt product een bijzondere ambachtelijke kwaliteit en smaak. Een ambachtelijke slager kan van de zelfgemaakte producten precies vertellen hoe en waarvan ze zijn gemaakt.
Omdat de slager werkt met natuurlijke producten is het mogelijk dat niet elke ham of worst precies de zelfde vorm heeft.
Het maken van puur ambachtelijke producten is tenslotte handwerk.Wie belangstelling heeft kan na het maken van een afspraak een kijkje komen nemen in de vleeswarenkeuken.
Zelfs scholen mogen ook zelf eens een product komen maken.Voor verdere inlichtingen
Slager D. Molenaar tel 0345-641246


Topslager Molenaar in Vleesmagazine
Topslager Molenaar in Schoonrewoerd ziet supermarkt niet als bedreiging

Vleesmagazine
Klik hier om het hele artikel te lezen
Het weer in Schoonrewoerd
Weersverwachting
Schoonrewoerd
Handige links

Welcome , today is vrijdag, 22 maart, 2019